Австралийски учени направиха важно откритие в работата на пиезо-йонните канали,

...
Австралийски учени направиха важно откритие в работата на пиезо-йонните канали,
Коментари Харесай

Нова сензорна молекула може да помогне за лечението на затлъстяването и остеопорозата

Австралийски учени направиха значимо изобретение в работата на пиезо-йонните канали, които дават отговор за реакцията при взаимоотношение с клетъчните мембрани. Тези канали са необятно показани в целия човешки организъм, тъй че появяването на опцията за тяхното управление предлага изцяло нов метод към лекуването на доста болести. Предвижда се да се стартира със затлъстяването и остеопорозата.

Изследователи от Кардиологичния институт „ Виктор Чанг “ са разкрили регулатора на йонния канал Piezo – молекула, която играе централна роля в метода, по който клетките реагират на взаимоотношенията. Така да вземем за пример тази молекула е виновна за това по какъв начин нервните кафези в кожата реагират на досег и по какъв начин стомахът реагира на разтягането при хранене.

„ Това са в действителност основни молекули, които непрестанно предават информация на мозъка. Например, изпращат данни за допиране, болежка или къде се намира тялото в пространството “, споделя съавторът на публикацията Чарлз Кокс.

Йонните канали са ситуирани в цялото човешко тяло, като контролират разнообразни функционалности, тъй че появяването на „ лост “ за ръководство на тези канали открива нови благоприятни условия за лекуване на редица болести.

На първия стадий учените са се съсредоточили върху лекуването на затлъстяването и остеопорозата.

„ Чрез повлияване на интензивността на каналите ще бъде допустимо да се управлява здравината на костите, осигурявайки предварителна защита и лекуване на остеопорозата “, изясняват те.

Профилактиката и лекуването на затлъстяването биха могли да се осъществят посредством стимулиране на каналите, с цел да се накара стомахът да се усеща по-пълен и да се засища по-бързо.

В последна сметка се възнамерява методът да се употребява при лекуването на възпалителните и сърдечносъдовите болести. Понастоящем екипът работи в предклиничен стадий на тестване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР