Австралийски учени използват най-големия ускорител на частици в южното полукълбо,

...
Австралийски учени използват най-големия ускорител на частици в южното полукълбо,
Коментари Харесай

Ускорител на частици търси убиец за COVID-19 в Австралия

Австралийски учени употребяват най-големия ускорител на частици в южното полукълбо, с цел да оказват помощ за бързо следене на откриването на ваксина против COVID-19.
Австралийският синхротрон в Мелбърн употребява интензивни рентгенови лъчи, предавани от електрони, преминаващи през ускорителя, с цел да изследват основните протеини във вируса, съобщи програмният шеф Андрю Пийл, представен от БГНЕС.
Действайки като тип микроскоп, ускорителят разрешава на откривателите да конструират 3-D карти на атомно равнище на протеините, тъй че да могат да разработят медикаменти, които се свързват с вируса, евентуално предотвратяващи или лекуващи заболяването.
" Ние насочваме светлината върху протеините и светлината, която се разпръсква от тях, ни споделя къде е всеки атом в протеиновата молекула (на COVID-19) ", сподели Пийл.
" Трябва да знаете по какъв начин наподобява протеинът, с цел да можете да проектирате лекарство, което да се прикрепи към него ", добави той.
„ Това е като да проектирате ключ за заключване, би трябвало да знаете размерите на отвора за ключалката. “
Изследователи от целия свят изпратиха на екипа в Мелбърн десетки проби от протеини, които съгласно тях могат да се свържат с вируса COVID-19 по метод, който би могъл да сведе до най-малко или да защищити от заболяването, сподели Пийл.
" Използвайки нашата технология, в границите на пет минути можете да разберете за какво обещано лекарство работи или не работи при свързването към протеина на COVID-19 ", сподели Пийл, оприличавайки процеса на довеждане докрай на пъзел.
Проектът, финансиран от държавното управление, се надява, че технологията за бързо следене ще редуцира естественото време за разработка на ефикасни ваксини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР