Австралийски учени доказаха, че пастьоризацията, за разлика от съхранението при

...
Австралийски учени доказаха, че пастьоризацията, за разлика от съхранението при
Коментари Харесай

Пастьоризирането на кърмата инактивира коронавируса

Австралийски учени потвърдиха, че пастьоризацията, за разлика от съхранението при ниски температури, инактивира новия тип ковид в кърмата. Резултатите от техните проучвания бяха оповестени в списание „ Педиатрия и детско здраве ” (Paediatrics and Child Health).

В същото време специалистите акцентират, че опцията за предаване на ковид посредством майчиното мляко не е потвърдена , тъй че майките с COVID-19 може да не се опасяват и да продължат да кърмят децата си.

Въпросът дали бременната жена може да съобщи новия тип ковид на детето си, тревожи учените съвсем през цялото време на епидемията. Изследванията сочат, че това е теоретично допустимо.

Факт е, че плацентата и зародишните кафези на ембриона имат огромен брой АСЕ2 рецептори. Именно към тях се прилепват частиците на SARS-CoV-2, когато тялото е инфектирано. Това обаче не значи, че вирусът наложително ще премине от майката към детето.

Наблюденията на бременни дами от Китай, от където потегли на пандемията , демонстрират, че никоя от майките позитивни на COVID-19 не е предала заболяването на своето дете. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР