Австралийски специалисти препоръчват да предлагаме на капризните деца по три

...
Австралийски специалисти препоръчват да предлагаме на капризните деца по три
Коментари Харесай

Зеленчуци, който не яде: предлагайте му по 3 наведнъж за по-голям шанс да похапне

Австралийски експерти предлагат да предлагаме на капризните деца по три зеленчука по едно и също време, с цел да се усили шансът да хапнат по-голямо количество , оповестява „ Daily Mail “.

Учените от Австралийската организация за научни и промишлени проучвания са следили 32 деца на възраст от четири до шест години , които са консумирали по-малко от две порции зеленчуци на ден. Някои от тях получавали единствено розичка броколи три пъти седмично, а други - броколи, тиквичка и грах. Експериментът траял пет седмици, пишат от Darik News.

След три месеца децата, които получавали по няколко зеленчука по едно и също време, удвоили потреблението си от приблизително 0,6 порции на 1,2 порции на ден. Тези, които нямали избор, си останали на същото количество.

Макар и 1,2 порции на ден да е по-малко от препоръчваното количество, проучването демонстрира, че „ тактиката за предложение на многообразие е по-успешна за увеличение на потреблението “ .

 дете зеленчуци iStock

Пресните артикули са доста значими за развиването на децата. Американската асоциация за сърдечно здраве предлага 35 % от калориите на 4-годишните да са от зеленчуци . Британската здравна работа предлага и възрастните, и децата да ядат по пет порции плодове и зеленчуци на ден , само че през 2017 година единствено 18 % от пет до 15-годишните са реализирали това.

Макар и множеството деца да се мръщят на зеленчуците, потребните здравни привички „ се усвояват, като сериозен интервал за това е детството “, пишат учените. Постоянното излагане на някаква храна е приет способ за поощряване на малчуганите да пробват нещо ново и да преодолеят капризите си.
.month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39378/39378295/1600-398-themeseptember.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Обратно в час
c Септември  5 фрази оръжия, с които детето ви да се пребори с издевателството в учебно заведение Обратно в час 5 фрази оръжия, с които детето ви да се пребори с издевателството в учебно заведение  Как да възпитаме децата, с цел да имат самочувствие Обратно в час Как да възпитаме децата, с цел да имат самочувствие  Принцеса Шарлот към този момент има прякор в учебно заведение, който доста ѝ подхожда! Обратно в час Принцеса Шарлот към този момент има прякор в учебно заведение, който доста ѝ подхожда! Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР