Австралийски специалисти препоръчват да предлагаме на капризните деца по три

...
Австралийски специалисти препоръчват да предлагаме на капризните деца по три
Коментари Харесай

Предлагайте на децата по три зеленчука едновременно

Австралийски експерти предлагат да предлагаме на капризните деца по три зеленчука по едно и също време , с цел да се усили шансът да хапнат по-голямо количество, заяви в. " Дейли мейл ".
 
Учените от Австралийската организация за научни и промишлени проучвания са следили 32 деца на възраст от четири до шест години , които са консумирали по-малко от две порции зеленчуци на ден. Някои от тях получавали единствено розичка броколи три пъти седмично, а други - броколи, тиквичка и грах. Експериментът траял пет седмици.

 
След три месеца децата, които получавали по няколко зеленчука по едно и също време, удвоили потреблението си от приблизително 0,6 порции на 1,2 порции на ден. Тези, които нямали избор, си останали на същото количество.
 
Макар и 1,2 порции на ден да е по-малко от препоръчваното количество, проучването демонстрира, че " тактиката за предложение на многообразие е по-успешна за увеличение на потреблението ".

 
Пресните артикули са доста значими за развиването на децата. Американската асоциация за сърдечно здраве предлага 35 % от калориите на 4-годишните да са от зеленчуци. Британската здравна работа предлага и възрастните, и децата да ядат по пет порции плодове и зеленчуци на ден , само че през 2017 година единствено 18 % от пет до 15-годишните са реализирали това.-->
 
Макар и множеството деца да се мръщят на зеленчуците, потребните здравни привички " се усвояват, като сериозен интервал за това е детството ", пишат учените. Постоянното излагане на някаква храна е приет способ за поощряване на малчуганите да пробват нещо ново и да преодолеят капризите си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР