Австралийски пърформанс артист ще бъде заровен жив в контейнер под

...
Австралийски пърформанс артист ще бъде заровен жив в контейнер под
Коментари Харесай

Австралиец ще бъде заровен жив за три дни под тасманийска улица

Австралийски пърформанс актьор ще бъде заровен жив в резервоар под градска улица в столицата на Тасмания в продължение на три дни, съобщи Ройтерс.

73-годишният Майк Пар има намерение по този метод да напомни на жителите на град Хоубарт за геноцида, осъществен от британците при завладяването на острова. Пърформансът ще бъде изработен в границите на годишния фестивал " Дарк Мофо ". Пар ще бъде спуснат в резервоар под улица " Макуори " на 14 юни. В него ще има легло, вода, стол за медитация, моливи и дъска за изобразяване. Засега не е ясно дали актьорът ще има осветяване и достъп до чист въздух.

Контейнерът, който е с дължина 4,5 метра, ще бъде заровен под асфалта и улицата ще продължи да действа по време на пърформанса. Пътни знаци ще указват, че Пар се намира под краката на преминаващите пешеходци.

С протестното си закопаване австралиецът държи да напомни на новите генерации жестокостите, на които е било подложено туземното тасманийско население след идването по тези места на 75 хиляди британски и ирландски пандизчии.

Тасмания е австралийски остров на границата сред Тихия океан и Индийския океан. Наречен е на холандския мореплавател Абел Тасман, който е първият европеец, посетил го през 1643 година.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР