Австралийски гражданин, живеещ в Израел, подлежи на 8000-годишна забрана за

...
Австралийски гражданин, живеещ в Израел, подлежи на 8000-годишна забрана за
Коментари Харесай

На австралиец е забранено да напуска Израел в следващите 8 хил. години

Австралийски жител, живеещ в Израел, предстои на 8000-годишна възбрана за излизане от страната, в случай че не заплати 3 милиона $ прехрана на децата си, съобщи в. ``Гардиън``.

 44-годишният химик Ноам Хупърт няма право да напусне Израел до 31 декември 9999 година поради заповед от 2013 година, издадена след дело, заведено от бившата му брачна половинка, предава news.com.au. Съдът постановява, че Хупърт би трябвало да заплаща по 5000 шекела (1607 долара) на месец за всяко от двете си деца, до момента в който навършат 18 години. Изглежда, че годината 9999 е била случайно заложена, тъй като това е най-далечната допустима дата, позволена от онлайн системата на съда. 

Бившата брачна половинка на Хупърт, гражданка на Израел, се връща в страната през 2011 година, дружно с децата им, които тогава са на три месеца и пет години. Хупърт отпътува за Израел през 2012 година и споделя, че от този момент не може да напусне по каквато и да е причина след решението на съда. ``От 2013 година аз съм заключен в Израел``, сподели Хупърт пред news.com.au, добавяйки, че е един от многото чуждестранни граждани, ``преследвани от израелската правосъдна система, единствено тъй като са женени за локални жени``.

Израелското фамилно право е постоянно подложено на критика за дискриминация на дамите. През 2018 година финансовото министерство откри, че 43% от разведените татковци отхвърлят да заплащат прехрана на бившите си съпруги, а самотните майки, които разчитат на страната за средства, са наранени от съкращения на финансирането поради бюджетни разногласия. Решение на Върховния съд от 2017 година пък споделя, че бащите не би трябвало да носят отговорност за издръжката, изключително в случаите, в които някогашните им съпруги печелят повече от тях.

В своите препоръки за пътешестване до Израел Държавният департамент на Съединени американски щати включва предизвестие, че гражданските и религиозните съдилища на Израел ``активно упражняват пълномощията си, с цел да забранят на избрани лица, в това число чужденци, да напущат страната, до момента в който не платят задължения или други правни искове против тях не бъдат свалени``.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР