Австралийски биолози създадоха система изкуствен интелект (ИИ), способна с 69%

...
Австралийски биолози създадоха система изкуствен интелект (ИИ), способна с 69%
Коментари Харесай

Ще се престрашите ли да отидете на преглед при доктори, които обучиха изкуствен интелект да познава кога ще умре човек

Австралийски биолози сътвориха система изкуствен интелект (ИИ), способна с 69% акуратност да предсказва продължителността на живота на човек единствено по една фотография на на неговите органи се показва в публикация, оповестена в сп. Scientific Reports.

" Предсказанието какво чака пациента е доста значимо за медиците, защото то ще им помогне да подберат лекуване, която най-добре подхожда за избавяне и продължение на живота на болния. Досега тези предсказания бяха лимитирани от опита на лекарите и очите им. Ние взехме решение да проверим може ли да се употребяват дълбочинните мрежи от неврони за решаването на тази задача, споделя Люк Окдън-Рейнър от университета на Аделаида (Австралия).

Той и сътрудниците му основават система с неестествен разсъдък, способна да дефинира продължителността на човешкия живот по фотоси на вътрешните органи, получени посредством компютърен томограф. В момента тя към този момент е достигнала това равнище на предсказания, което нормално показват медиците, определяйки на око периода на живот на пациентите си.

И това е забавно: Лесен и бърз тест демонстрира здрав човек ли сте - проверете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

След като се убедили, че системата правилно предсказва периодите на живот по фотоси на органите на към този момент умряли пациенти, учените ревизирали по какъв начин тя ще се оправи в бойни условия.

За задачата те събрали група от 8 млади и възрастни пациенти, създали им фотоси на гръдния панер с томограф и следили живота им през идващите няколко години.
Както се оказало програмата фактически се справяла с осъществяването на предоставените ѝ задания – тя правилно коректно предсказала продължителността на живота на 69% на 100 от пациентите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР