Австралийски археолог използва Google Earth, за да идентифицира почти 400

...
Австралийски археолог използва Google Earth, за да идентифицира почти 400
Коментари Харесай

Откриха 400 каменни структури с Google Earth

Австралийски археолог употребява Гугъл Earth, с цел да разпознава съвсем 400 недокументирани каменни структури в саудитската пустиня, основани от хора преди повече от 2000 години, оповестява „ Франс прес ", представена от „ Дарик ".

Дейвид Кенеди от университета на Западна Австралия управлява екипи, документирали доста археологически обекти в Близкия изток. Той обаче сподели, че не може да изясни смисъла на тези каменни структури, някои от които са на 9000 години.

" Те не се виждат ясно от равнището на земната повърхнина, само че погледнати отвисоко, от няколко десетки метра или повече, в случай че е от сателит, се обрисуват в цялата си хубост ", сподели Кенеди.

Той ги оприличава на бариери - два отвесни стълба, свързани хоризонтално.

За първи път такива каменни структури са видени на място от саудитския фен археолог Абдула ал-Саид през 2004 година През 2008 година той разпознава няколко изцяло с Гугъл Earth. Именно той се обръща към Кенеди.

Дейвид Кенеди е експерт по въздушна археология. От 1997 година той и екипът му са снимали хиляди каменни структури, най-вече в Йордания. Някои от тях се употребяват като ловни клопки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР