Австралийски, американски и британски учени установиха, че интернет може да

...
Австралийски, американски и британски учени установиха, че интернет може да
Коментари Харесай

Интернет променя мозъка

Австралийски, американски и английски учени откриха, че интернет може да провокира както остри, по този начин и продължителни промени в характерни области на познанавателните качества, които са отражение на промени в мозъка, засягащи опциите за концентриране, процесите на паметта и обществените взаимоотношения, заяви Медикъл експрес.

 
Учените от Западния университет в Сидни, Харвардския университет и Манчестърския университет са анализирали предходни писания и са изследвали водещи хипотези по какъв начин интернет може да трансформира когнитивните процеси.
 
Безкрайният поток от запитвания и уведомления разсейва непрестанно, вниманието се разделя, което понижава способността за концентриране върху съответна задача, изяснява ръководителят на екипа доктор Джоузеф Фърт от Западния университет в Сидни. Освен това интернет дава голям запас от обстоятелства и информация с непрестанен и елементарен достъп. Това има капацитета да промени метода, по който съхраняваме, и даже ценим обстоятелства и познания.

 
" Бомбардирането със тласъци по интернет и разделянето на вниманието поради него провокира доста терзания - сподели проф. Джером Сарис, различен участник в екипа. - Мисля, че това, дружно с увеличаващата се инстаграмификация на обществото, има потенциала да промени както структурата, по този начин и действието на мозъка и да се отрази на обществената конструкция ".
 
Затова експертите предлагат да се лимитира времето в мрежата, да се заобикаля разсейването с по няколко задания и превръщането на инспекциите в табиет, като в това време се поддържа персонално другарство с приятелите и околните.-->

 
Изследванията за резултата на интернет върху мозъка се правят преобладаващо с възрастни. Докато бъде открито по какъв начин технологиите се отразяват върху развиващия се мозък, е желателно да се лимитира потреблението на интернет от децата. Световната здравна организация предлага дребните на възраст от 2 до 5 години да имат най-вече един час екранно време на ден. Важно е също децата да не понижават контактите си онлайн за сметка на цифровите устройства.

И още:



Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР