Австралийската сърфистка Laura Enever постави световен рекорд за яхване на

...
Австралийската сърфистка Laura Enever постави световен рекорд за яхване на
Коментари Харесай

Laura Enever постави рекорд за жени за най-голяма вълна с гребене, която някога е сърфирала

Австралийската сърфистка Laura Enever сложи международен връх за яхване на най-голямата вълна, в която в миналото е гребала жена.

31-годишният опитоми 43,6 фута (13,3 м) звяр през януари по време на отмора, наречена Хималаите в Оаху, Хавай.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Подобри предходния връх - който се задържаше седем години - единствено с един фут.

Постижението на Еневър беше сертифицирано от Световните върхове на Гинес в четвъртък на гала в Нарабийн, Сидни.

Там е израснала със сърфиране и е почнала кариерата си на 11-годишна възраст. Тя завоюва няколко юношески по-късно надпреварите станаха постоянни в шампионата на Световната лига по сърф (WSL) в продължение на седем години, преди да преминат към гонене на огромни талази. от големи подути - само че нищо не може да се съпостави с това, сподели тя.

" Знаех, че е огромен, когато гребах в него, а по-късно, когато излетях, погледнах надолу и знаех, че това несъмнено е най-голямата вълна, която съм хващал. "

" Знаех, че това е вълната на живота ми. "

Пътуването й беше снимано на видео, което Книгата на върховете на Гинес употребява, с цел да удостовери височината на вълната, дружно с подробна информация за мястото, местоположението на видеооператорите и местоположението на вълната.

Това е необикновено достижение, сподели шефът на спорта на WSL Джеси Майли-Дайър.

" Лора е безстрашна, отдадена и същинско ентусиазъм и съм толкоз горда да я чествам ", сподели тя.

Седемкратната международна шампионка по сърф Лейн Бийчли също отдаде респект на Еневър, като сподели на Sydney Morning Herald, че е била теглена в няколко 50-футови талази, само че в миналото е гребала единствено на 15-футова вълна.

" Всеки спортист, който може да гребе във вълна от подобен мащаб, е много невероятен ", сподели тя.

Арън Голд от Хаваите сложи мъжкия връх за гребане на талази през 2016 година с вълна от 63 фута, само че върхът за най-голямата вълна, сърфирана в миналото, се държи от германеца Себастиан Щудтнер, който беше влачен в 86-футово страшилище през 2020 година

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР