Австралийската ръгби федерация (Ръгби Австралия) обяви плановете си да работи

...
Австралийската ръгби федерация (Ръгби Австралия) обяви плановете си да работи
Коментари Харесай

Австралийската ръгби федерация подава ръка на гей общността

Австралийската ръгби федерация (Ръгби Австралия) разгласи проектите си да работи по-активно с гей общността в страната, откакто подписа контракти за партньорство с Международната гей ръгби федерацията и четирите гей ръгби клубове в Австралия.

Действията на Ръгби Австралия идват няколко месеца откакто тя уволни звездата на австралийското ръгби Израел Фолау за хомофобски мнения.

Целта на новите партньорства е повече хора от гей общността да стартират да играят ръгби, както и да се работи за по-добра осведоменост на ръгби общността по отношение на следствията от хомофобията, и по отношение на сигурността на участниците от ЛГБТ общността в спорта.

"Искаме ръгбито да е спорт, на който всички австралийци да могат да се любуват, без значение от своята възраст, раса, генезис, вяра, пол или полова ориентировка. Официалното съдействие сред Ръгби Австралия и тези клубове е основна стъпка в построяването и поддържането на ръгби среда, която е безвредна, отворена и приятна за всички ", разяснява ръководителката на Ръгби Австралия Райлийн Касъл.

За момента в Австралия има четири гей ръгби тима в Сидни, Мелбърн, Бризбейн и Пърт, като има проекти да бъдат съществени още.

Въпросът за ситуацията на гей общността в австралийското ръгби пристигна на дневен ред след мненията на най-популярния локален състезател Израел Фолау, който съобщи, че "адът чака всички гейове ".

Това докара до неговото уволняване, като сега Фолау оспорва това деяние на Ръгби Австралия в съда. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР