Австралийската полиция се задейства да забрани протеста Black Lives Matter,

...
Австралийската полиция се задейства да забрани протеста Black Lives Matter,
Коментари Харесай

С мотив коронавирус, в Австралия спират протест заради расизма

Австралийската полиция се задейства да забрани митинга Black Lives Matter, плануван в Сидни, употребявайки като мотив за това риска от разпространяване на ковид, съобщи БГНЕС.
Очаква се към 10 000 души да излязат по улиците на Сидни в събота, с цел да изразят взаимност с протестиращите в Съединени американски щати и да изискат преустановяване на честите смъртни случаи на туземци в ареста в Австралия.
В навечерието на митинга полицията - подкрепена от видни локални консерватори - стартира дейности за възбрана на митинга по здравословни аргументи.
Австралия е установила дълготраен спад в броя на случаите на COVID-19, само че разпоредбите за обществено разграничаване остават в действие и всеобщите събирания не са позволени. За през днешния ден, 5 юни, има единствено 7 нови открити случая, общо са 7247, а 6681 от тях са оздравели! Починалите са 102.
Върховният съд на Нов Южен Уелс беше помолен да разгласи митинга за противозаконен. " Ние започнахме правни дейности въз основа на това, че не имаме вяра, че митингът може да се организира по безвреден метод ", съобщи комисарят на полицията в НЮУ Мик Фулър.
Протестите за цивилен права, разтърсващи Съединени американски щати, резонираха с мнозина в Австралия - страна, която също се бори с наследството на расистко минало. Вече се организираха няколко митинга в цяла Австралия и плануваният поход в Сидни е един от няколкото, които би трябвало да се проведат в събота.
Организаторите се надяват да подчертаят високите равнища на отнемане от независимост за представители на коренното население и огромния брой на смъртност при туземци в ареста - повече от 400 през последните три десетилетия.
Научете всичко по случая със гибелта на Джордж Флойд!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР