Австралийската полиция арестува и повдигна обвинения на 72 души, участвали

...
Австралийската полиция арестува и повдигна обвинения на 72 души, участвали
Коментари Харесай

Десетки участници в протест за климатичните промени бяха арестувани в Австралия

Австралийската полиция арестува и повдигна обвинявания на 72 души, взели участие през днешния ден в проява за климатичните промени, нарушила уличното придвижване в град Брисбейн, съобщи ДПА.

Около 300 индивида се включиха в митинга, почнал сутринта и траял денем в разнообразни елементи на града. Той беше проведен от локалния клон на откритата във Англия природозащитна група " Икстинкшън рибелиън ".

Снимка: EPA

Полицията в щата Куинсланд сподели, че е арестувала и повдигнала обвинявания на 72 души на възраст сред 18 и 73 години за нарушение на публичния ред, непокорство на законни разпореждания и възпрепятстване на правоохранителните органи.

" Загрижена съм за бъдещето на моите възпитаници – това беше основната ми мотивация за присъединяване в тези дейности през днешния ден ", сподели учителката Оливия Уилямс от Брисбейн, която беше приветствана от други деятели при влизането й в полицейски сектор в града.

Снимка: EPA

Началникът на щатската полиция Крис Стрийм дефинира демонстрацията като " извънредно разочароваща ", защото е предизвикала съществено нарушаване на придвижването по пътищата, употребявани от службите за незабавна помощ.

Лора Лукарди от " Икстинкшън рибелиън " съобщи, че задачата на демонстрацията е била да наруши уличното придвижване и че протестиращите се радват да отидат в пандиза поради своята идея.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР