Австралийската национална информационна агенция Australian Associated Press беше придобита от

...
Австралийската национална информационна агенция Australian Associated Press беше придобита от
Коментари Харесай

Спасиха от фалит Австралийската национална информационна агенция

Австралийската национална осведомителна организация Australian Associated Press беше добита от консорциум, ръководен от филантропи, което я избави от затваряне, съобщи Франс прес.

Придобиването беше доказано късно нощес, няколко седмици след основаването на консорциума, който поддържа единствената национална осведомителна организация в страната. Тя беше наранена от компликациите в медийния бранш, които бяха в допълнение усложнени от епидемията от COVID-19. Консорциумът от вложители, в който взе участие и някогашният шеф на Нюз корпорейшън (News Corp) Питър Тона, акцентира в имейл до чиновниците, че те споделят обща цел - желанието да защитят многообразието на медиите в Австралия.

През март главните акционери в организацията - News Corp на Рупърт Мърдок и медийната компания Nine Entertainment се отдръпнаха от организацията. Това беше изненадващо решение, което трябваше да докара до закриването й. 

Бъдещето на организацията ще бъде съпроводено от редуциране на половината от общо 180 работни места. Инвеститорите настояват, че активността й ще бъде непрекъсната, само че с по-малки мащаби, когато на 31 юли завърши придобиването й. Australian Associated Press ще се концентрира върху горещи вести, политика, спорт, огромни събития и въпроси от публичен интерес. 

Начело на организацията ще застане основният правист Ема Каудрой, а Андрю Дръмонд ще резервира поста си на основен редактор. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР