Австралийската коала бе официално призната за застрашен вид - унищожаването

...
Австралийската коала бе официално призната за застрашен вид - унищожаването
Коментари Харесай

Австралийското правителство призна коалите за застрашен вид в три региона

Австралийската коала бе публично приета за заплашен тип - унищожаването на средата на местообитаване, заболяванията и изменението на климата доведоха до бързо понижаване на популацията. Това оповестява организация Bloomberg.

Австралийското държавно управление внесе коалата в листата на застрашените типове в три района - Нов Южен Уелс, Куинсланд и Австралийската столична територия. Министърът на околната среда Сусан Лей съобщи, че признаването на коалите за заплашен тип акцентира проблемите, с които се сблъскват животните и даде обещание да работи за основаването на народен проект за възобновяване на популацията от коали.

Популацията на коалите понижа през последните години заради разчистването на местообитанията им за строителство и земеделие, както и заради хламидиални инфекции измежду възрастните човеци. Броят на коалите е обиден и от изменението на климата - в сезона на пожарите през 2019-2020 година повече от 60 хиляди животни починаха. Според някои оценки, в Нов Южен Уелс без спомагателна поддръжка коалите могат да изчезнат до 2050 година

Екоактивистите упрекнаха...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР