Австралийската фитнес моделка Тами Хемброу в своя видеоблог сподели с

...
Австралийската фитнес моделка Тами Хемброу в своя видеоблог сподели с
Коментари Харесай

Фитнес красавица разказа с ужас как малката ѝ дъщеря преживяла церебрална атаксия

Австралийската фитнес моделка Тами Хемброу в своя видеоблог показа с феновете си детайлности към фамилна драма. Нейната дребна дъщеричка престанала да върви и даже да седи, викала по нощите. Лекарите първоначално уверявали майката, че това са единствено колики, само че ситуацията било толкоз зле, че Тами даже била подготвена да ревизира, да не би в обстановката да са се намесили нечистиви сили. Всичко обаче се оказало много по-сериозно. Тами Хемброу е известна фитнес моделка от Австралия. Тя има милиони почитатели в родината си и зад граница. Моделката поддържа профили в обществените мрежи, в които споделя за своите тренировки и резултатите от тях.


Но неотдавна Тами разгласява не напълно всекидневно видео. Нейната дребна щерка Саския се е разболяла тежко и лекарите дълго време не могли да слагат вярната диагноза. Първоначално те си мислели, че става въпрос за колики в тънките вътрешности. Но след това се оказало, че става дума за тежко нервно-мускулно заболяване. За това майката на две деца описа в своя канал в YouTube.
 Фото @ Instagram/tammyhembrow

" Веднъж Саския се разсъни и стартира да вика мощно, като че ли изпитваше адска болежка. Отидох при нея, с цел да види какво се случва. На пръв взор всичко беше обикновено, само че по-късно разбрах, че щерка ми не може да се изправи на крайници ", спомня си Тами.

Саския била закарана при фамилния доктор. По време на прегледа момичето повърнало, а лекарят предположил, че става дума за колики в тънките вътрешности.Той споделил, че това е обикновено за дребните деца и посъветвал Тами да дава на щерка си повече течности.
 Фото @ Instagram/tammyhembrow

" През нощта Саския спа умерено. Помислих си, че лекарят се е оказал прав. Но сутринта тя още веднъж стартира да повръща. Отново отидохме в болничното заведение. Лекарите непрекъснато повтаряха за болки в корема, само че аз разбрах, че поради това децата не престават да вървят ", споделя Тами.

Момичето било сложено на системи и след известно време то се почувствало по-добре. На сутринта Саския била върната вкъщи. " Сложих детето да спи, само че след известно време тя се разсъни. И това, което аз видях, ме хвърли в смут. Очните ябълки на Саски се въртяха с откачена скорост, без значение една от друга, като че ли беше обладана от зли сили. Почти получих инфаркт ", споделя за ужаса майката.

 Фото @ Instagram/tammyhembrow

В болничното заведение обаче пристъпите спели. Лекарите обаче въпреки всичко приели момиченцето за по-подробни проучвания. В течение на един ден Саския се е чувствала обикновено, само че през нощта цялата болница се тресяла от детските ѝ крясъци. " Стана ѝ доста неприятно. Саския се разсъни и очите ѝ се въртяха към орбитите, не можеше да концентрира нищо. те ту се затваряха, ту се отваряха, ту се опитваха да се погледнат едно друго ", споделя Тами. Тя незабавно викнала медицинските сестри, а до момента в който го чакала, почнала да записва протичащото се с телефона си.
 Фото @ Instagram/tammyhembrow

На идната заран момичето било преместено в друга клиника, където ѝ била направена томография на основния мозък и поясна пункция. Анализите не посочили никакви патологии.

Тами и Саския прекарали в болничното заведение цяла седмица. На момичето било предписано лекуване с антибиотици и антивирусни препарати. То почнало да оздравява. " След известно време тя стартира още веднъж да вижда, по-късно да се изправя на крайници, а в последна сметка и проходи ", спомня си Тами.

Междувременно лекарите съумели да слагат на Саския вярната диагноза: остра церебрална атаксия.

Атаксията е нервно-мускулна патология. Тя се наследява генетично, развива се при дефицит на витамина B12 и след инсулт.

При церебралната атаксия човек изпитва компликации с равновесието в стоящо състояние. Външно може да наподобява като че ли е пийнал. При остра форма на заболяването той гуми надзор върху тялото си. Не може да седи, да се храни, да беседва обикновено. Очите му стартират да се движат безредно.
 Фото @ Instagram/tammyhembrow

Най-често атаксията се диагностицира при деца на възраст до 8 години. 90% от болните се излекуват без никакви последици. Възстановяването може да продължи от десетина дни до няколко месеца.

Когато Тами схванала за диагнозата на щерка си и лекарите ѝ обяснили, че заболяването се лекува, насладата ѝ край нямала. " Слава богу, че всичко ще се размине. В момента Саския е вкъщи, с всеки минал ден се усеща все по-добре ", споделя Тами.
 Фото @ Instagram/tammyhembrow

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР