Австралийската банка Ей Ен Зет (ANZ) обяви, че е заделила

...
Австралийската банка Ей Ен Зет (ANZ) обяви, че е заделила
Коментари Харесай

Австралийски банки връщат пари на свои клиенти, които са мамели

Австралийската банка Ей Ен Зет (ANZ) разгласи, че е заделила 559 милиона австралийски $ (376 милиона щатски долара), с цел да заплати компенсации на хиляди техни клиенти, които са били ощетени от непозволени такси за услуги и неприятни финансови препоръки. С това парите, които ANZ ще връща доближават общо 1,1 милиарда за 2018 и 2019 година, написа БГНЕС.
От финансовата институция, която е една от четирите най-големи банки в Австралия, споделиха, че осъзнават вредите, които са предизвикали на свои клиенти и акционери и са отделили 500 свои чиновници, които да изготвят описите с хора, които ще бъдат обезщетени.
Националната банка на Австралия (NAB) също е отделила стотици милиони за обезщетения. Тя има фонд от 832 милиона австралийски $.
Обезщетенията бяха разпоредени, откакто държавна комисия организира следствие на бизнес практиките на огромните банки. Разследването завърши по-рано тази година, с разрушителен отчет за ширещи се нарушавания и професионална немарливост в банковия бранш. От комисията разкриха, че банките постоянно начислявали такси на умряли хора, взимали пари за услуги, които въобще не били осъществени и давали на клиентите си неприятни препоръки, което довело до тежко финансово състояние на доста от тях.
Разследването продължи близо година, като финалният отчет беше изключително сериозен към NAB и докара до оставките на ръководителя на борда на шефовете и изпълнителния шеф на банката.
Според общата оценка на специалисти, банкерите ще би трябвало да върнат към 6 милиарда $ на ощетените, като с изключение на NAB и ANZ, още две банки ще връщат пари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР