Австралийска експертка разкри колко време е безопасно да използваме останалата

...
Австралийска експертка разкри колко време е безопасно да използваме останалата
Коментари Харесай

Колко време да използваме останалата храна от коледната трапеза?

Австралийска експертка разкри какъв брой време е безвредно да използваме останалата от коледната софра храна, както и кои артикули са най-рисковани за консумация, откакто престоят, заяви в. " Дейли мейл ".


Алойса Хориган дели храните на такива с висок риск (млечни артикули, яйца, месо и морски дарове) и с невисок риск (плодове и зеленчуци).
Ето пет храни, които най-вероятно ще останат в хладилника Ви, след вечерята на Коледа и какъв брой време е безвредно да ги употребявате.

Шунка
Австралийката поучава да бъде отстранена обвивката на шунката и да я покрием с чист плат, с цел да не изсъхва. Същевременно е добре да се съблюдават напътствията на опаковката. Въпреки че е високорисков хранителен артикул, шунката е трайна, тъй като е добре осолена. Ако нямате желание да я консумирате скоро, най-добре я замразете.

Печено свинско
Хубаво е то да бъде съхранявано в хладилника най-късно до 48 часа.
" В същото време би трябвало да се уверите, че температурата вътре е пет градуса Целзий или по-ниска ", добави специалистът.
Ако желаете да замразите ядене със свинско, най-добре го направете незабавно, а не няколко дни, откакто сте го оставили в хладилника.

Пилешко месо
Важи същият съвет, като за свинското. Хориган напомня, че един път замразеното месо, би трябвало да бъде оставено да се размрази в ледник.

Пресни и сготвени морски блага
Това са най-нетрайните хранителни артикули. Ако морските блага са сурови, може да престоят в хладилника един ден, а в случай че са минали през термична обработка - не повече от 48 часа.
Когато размразявате морски блага, ги облейте с хладка вода и не ги използвайте, в случай че са минали 24 часа, след този развой.

Печени зеленчуци
" Те не излагат индивида на хранително натравяне, колкото останалите артикули в листата. Ако ги покриете и съхраните в хладилника, може да ги консумирате до три дни ", сподели специалистката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР