Австралийска детегледачка е обвинена в сексуално насилие над 91 деца

...
Бивша австралийска детегледачка е обвинена в повече от 1600 престъпления,
Коментари Харесай

Бивша австралийска детегледачка е обвинена в повече от 1600 престъпления, след като се твърди, че е сексуално малтретирала 91 деца, заснела е филма и след това разпространявайки го онлайн.

Полицията твърди, че мъжът е преследвал млади момичета в продължение на 15 години в дузина центрове в Австралия и в чужбина.

Той беше арестуван през август 2022 г., но на полицията отне една година да разследва и идентифицира предполагаемите жертви.

Властите казват, че това е един от „най-ужасните“ случаи, които някога са виждали.

45-годишният мъж е изправен пред 246 обвинения за изнасилване и 673 обвинения за непристойно нападение срещу деца - много от тях при утежнени обстоятелства.

Обвиненията носят максимална присъда от доживотен затвор.

Той също е изправен пред стотици обвинения за заснемане и разпространение на материали за насилие над деца. Полицията твърди, че той е записал цялото си насилие и казва, че е открила 4000 изображения и видеоклипове на електронните му устройства.

Твърди се, че престъплението е извършено в 10 детски центъра в Куинсланд, и по един в Нов Южен Уелс и неназована отвъдморска държава. Мъжът е работил в други центрове за гледане на деца, но AFP казва, че е „силно уверен“, че не е извършил обида в тези центрове. Комисарят на федералната полиция Джъстин Гоф каза, че случаят ще бъде „дълбоко тревожен“ за общността.

„Това, което този човек е направил с тях, е извън границите на ничие въображение деца. Опитвате се да не бъдете шокирани след дълъг период от време в полицията... но това е ужасяващ случай", каза тя.

87-те Австралийски деца, за които се твърди, че са били малтретирани - някои от които вече са възрастни - са идентифицирани и техните семейства са се свързали.

Австралийските власти вече работят с международните си колеги, за да се свържат с другите четири предполагаеми жертви.

Разследващите твърдят, че са заловили мъжа, след като са успели да идентифицират фона, който се появява в материалите за малтретиране на деца, като един от детските центрове, в които е работил.

AFP екзекутира заповед за претърсване в центъра в Бризбейн на 20 август 2022 г., преди да претърси и дома на мъжа в Голд Коуст и да изземе електронни устройства, за които се твърди, че съдържат материал за малтретиране на деца, който е създал.

Той е бил докладван на полицията в Куинсланд два пъти преди това, през 2021 г. и 2022 г., но следователите не са открили достатъчно доказателства, за да действат, казва полицията.

Мъжът - който е все още не е назовано - следващото трябва да се яви в магистратския съд на Бризбейн на 21 август.

Публикувано преди 2 часаПубликувано преди 3 часаПубликувано преди 40 минути
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР