Австралийката Саманта Стосър се класира за финала на турнира по

...
Австралийката Саманта Стосър се класира за финала на турнира по
Коментари Харесай

Стосър на първи финал от май 2017 година

Австралийката Саманта Стосър се класира за финала на шампионата по тенис в китайския град Гуанчжоу с награден фонд 500 хиляди $. 35-годишната Стосър, която взе участие с "уайлд кард ", победи швейцарката Виктория Голубич с 2:6, 7:6(4), 6:1 и ще играе за трофей в съревнование на WТА за първи път от май 2017 година, когато в Страсбург завоюва деветата си купа.

Австралийката, шампионка на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2011 година, стартира неприятно и позволи закъснение от 0:4, по-късно загуби и първия сет. Във втората част тя пропиля задатък от 4:1 гейма, само че в последвалия тайбрек тя поведе с 5:1 точки и съумя да изравни. В третия сет 129-ата в света сега Стосър доминираше, а с успеха тя си подсигурява завръщане в топ 100 на класацията на WТА. На финала ветеранката ще срещне 20-годишната София Кенин (САЩ).

Поставената под номер 3 Кенин надви над Анна Блинкова (Русия) със 7:6(2), 4:6, 6:1. Блинкова позволи поврат в първия сет, в който водеше с 4:1 гейма, а във втория тя осъществя поврат от 2:4 до 6:4, с цел да изравни. Тя откри третата част в пробив, само че по-късно 20-ата в света Кенин взе шест следващи гейма, а с това и мача. Така американката доближи до четвъртия си край за сезона, откакто по-рано през годината завоюва първите си две трофеи в Хобърт и в Майорка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР