Австралийката Ашли Барти пропусна възможността да се върне на върха

...
Австралийката Ашли Барти пропусна възможността да се върне на върха
Коментари Харесай

Кузнецова - Кийс е последният мач при жените в Синсинати

Австралийката Ашли Барти пропусна опцията да се върне на върха в женската тенис-ранглиста, откакто отстъпи на рускинята Светлана Кузнецова с 2:6, 4:6 на полуфинала на шампионата по тенис в Синсинати.

Поставената под номер 1 в схемата на шампионата Барти, която при победа щеше да измести Наоми Осака от върха на УТА, мъчно намираше ритъма на игра в мача и загуби осем следващи гейма в мача с рускинята при една извоювана точка. Така Кузнецова, сега номер 153 в света, ще играе за купата с американката Мадисън Кийс, която се наложи над сънародничката си София Кенин със 7:5, 6:4.

34-годишната рускиня, която беше и по върховете, стана жертва на непрекъснати травми, които я сринаха отвън топ 100. Но на този шампионат тя сподели най-хубавото от себе си и в профил Слоун Стивънс, Каролина Плишкова и в този момент Барти.

Срещата продължи 66 минути, а макар дългата си кариера, Кузнецова за първи път се срещна с Барти и стига до първи край от 30-и юли предходната година, когато победи във Вашингтон с 18-ата си купа в кариерата.

Кузнезцова, която играе в Охайо с уайлдкард, проби подаването на австралийката в първия гейм на втория сет. Барти се опита да върне пробива, само че несполучливо и по този начин приключи с общо 27 непредизвикани неточности в мача.

В другата полуфинална среща Кийс направи 41 уинъра, заби 14 аса и завоюва 80 % от първи сервис за първия си край на твърди кортове от две години насам. Финалистката на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2017-а година водеше с 5:2 през първия сет преди Кенин да избави сет-пойнта и да завоюва три следващи гейма за 5:5. Тя позволи два пробива в подаването си във втория сет, само че завоюва последните три и по този начин си подсигурява присъединяване на финала./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР