Австралияобмисля да блокира интернет сайтове, които разпространяват пропито с насилие

...
Австралияобмисля да блокира интернет сайтове, които разпространяват пропито с насилие
Коментари Харесай

Австралия предвижда цензура на екстремистките материали в интернет

Австралия обмисля да блокира интернет уеб сайтове, които популяризират пропито с принуждение и тероризъм екстремистко наличие. Това заяви австралийският министър председател Скот Морисън по време на срещата на върха на Г-7 в Биариц , съобщи Франс прес.

Морисън сподели, че тези ограничения са нужни, с цел да се избегне разпространяването в мрежата на сходен жанр отвратителни материали.

На 15 март австралиец простреля 51 мюсюлмани в две джамии в новозеландския град Крайстчърч, като самите набези бяха излъчени от него онлайн в интернет.



Това сподели, че интернет уеб страниците и платформите биха могли да бъдат употребявани за разпространяване на пропито с принуждение и тероризъм екстремистко наличие, се споделя в изказване на Морисън. В него се напомня, че сходно непоносимо наличие няма място в Австралия.

Сред ограниченията, които ще бъдат взети, ще има ограничение на достъпа до домейни, разпространяващи терористични документи. Освен това координационен спешен център ще следи непрекъснато за произшествия, свързани с тероризма и с прояви на извънредно принуждение за да ги блокира в мрежата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР