Австралия, яхнала най-бързо движещата се тектонска плоча на планетата, продължава

...
Австралия, яхнала най-бързо движещата се тектонска плоча на планетата, продължава
Коментари Харесай

Изненада! Ако искате да идете в Сидни, ще ви трябват нови координати

Австралия, " яхнала " най-бързо движещата се тектонска плоча на планетата, продължава да се мести на север, което постанова осъвременяване на географските координати на страната континент, съобщи ДПА.

Според новите данни Австралия се е изместила с 1,8 метра в североизточна посока по отношение на познатото й местоположение на картите. Учените са решили да базират новите координати върху плануваното местонахождение на страната на 1 януари 2020 година

" Австралийците са в развой на пренасяне и се движат на север, макар че огромната част от тях даже не го виждат ", споделя министърът на естествените запаси и по въпросите на Северна Австралия Матю Канаван.

Австралия се придвижва на север с по седем сантиметра годишно, в следствие което се постанова да бъдат внасяни корекции в географското й състояние. Предишната корекция е направена през 1994 година

Осъвременяването е належащо, с цел да се обезпечи безпроблемна работа на навигационните системи.

" От идването на туземците преди към 50 000 години, Австралия се е преместила с 3,5 километра. При тази скорост единствено след 30 милиона години целият континент ще се намира на север от Тропика на Козирога, променяйки значително географията на района. Мисля, че това е очарователно ", споделя законодателката Мишел Ландри.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР