Австралия ускори плановете си за закупуване на ракети с голям

...
Австралия ускори плановете си за закупуване на ракети с голям
Коментари Харесай

Австралия ускорява модернизацията на ракетите си поради нарастващите заплахи

Австралия форсира проектите си за закупуване на ракети с огромен обхват на деяние години предварително заради възходящите закани от Русия и Китай, оповестява Асошиейтед прес.

Министърът на защитата Питър Дътън съобщи във вторник, че ускореното превъоръжаване на изтребители и военни кораби ще коства 3,5 милиарда австралийски долара (2,6 милиарда долара) и ще усили възпирането на Австралия по отношение на евентуални съперници.

" Имаше работещо съмнение, че акт на експанзия от страна на Китай към Тайван може да се реализира през 40-те години на XXI век. Мисля, че тази времева линия в този момент е фрапантно компресирана ", сподели Дътън пред локална телевизия.

" Когато погледнем какво се случи в Украйна, има изгледите руснаците да влязат в Полша или някъде другаде в Европа. Това би било повтаряне на 30-те години на предишния век и това не е нещо, което би трябвало да позволим да се случи ", добави Дътън, визирайки началото на Втората международна война.

Съгласно ревизиран график, изтребителите FA-18F Super Hornet ще бъдат въоръжени с усъвършенствани ракети въздух-земя, създадени в Съединени американски щати до 2024 година, три години по-рано от плануваното.

Ракетите JASSM-ER биха разрешили на изтребителите да поразяват цели в обсег от 900 километра (560 мили).

Новият график за превъоръжаване идва, откакто Соломоновите острови оповестиха план на пакт за сигурност с Китай. Съгласно неговите условия, Китай може да изпрати боен личен състав на островите в южната част на Тихия океан, с цел да помогне за поддържането на реда и по други аргументи. Той също по този начин може да изпрати военни кораби до Соломоните за междинни кацания и за попълване на доставките, което докара до спекулации за опцията за китайска военноморска база там.

Китай отхвърли да търси военна база на островите и упрекна други в покачването на напрежението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР