Австралия спечели срещу Хърватия с 2:1 победи и за първи

...
Австралия спечели срещу Хърватия с 2:1 победи и за първи
Коментари Харесай

Австралия надделя срещу Хърватия и е първият финалист за Купа Дейвис

Австралия завоюва против Хърватия с 2:1 победи и за първи път от 19 години се класира за финала на шампионата на Купа Дейвис, импровизирано международно отборно състезание по тенис за мъже, което се организира в Малага (Испания).

В първия сингъл Борна Чорич победи Танаси Кокинакис с 6:4, 6:3, след което Алекс де Минор надви над Марин Чилич с 6:2, 6:2 и изравни резултата.

В мача на двойки Джордън Томпсън и Макс Пърсел завоюваха против Никола Мектич и Мате Павич с 6:7(3), 7:5, 6:4 за 2:16 часа в конфликт, който беше съвсем реванш от финала на двойки на " Уимбълдън " до късна промяна на играча.

Минути преди началото на мача капитанът на Австралия Лейтън Хюит сложи Томпсън на мястото на Матю Ебдън, който дружно с Пърсел завоюва купата на " Уимбълдън ", побеждавайки защитаващите купата си Павич и Мектич.

Австралия за последно завоюва шампионата през 2003 година, Тимът, който е 28-кратен първенец в конкуренцията, ще срещне на финала в неделя спечелилия от другия полуфинал сред Канада и Италия, който е по-късно през днешния ден.

Хърватия има две трофеи от Купа " Дейвис ", а предходната година загуби на финала от Русия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР