Австралия ще увеличи разходите за отбрана с повече от $50

...
Австралия ще увеличи разходите за отбрана с повече от $50
Коментари Харесай

Австралия увеличава разходите за отбрана с $32 милиарда в отговор на натрупването на Китай

Австралия ще усили разноските за защита с повече от $50 милиарда (US$32 милиарда) през идващото десетилетие, до момента в който приготвя военните си сили да могат за „ устояване на принудата “, която може да възникне в индо-тихоокеанския район.

Разходите за пакта за сигурност сред Австралия, Обединеното кралство и Съединени американски щати, прочут като Aukus, военноморския надводен флот на страната, потенциала за ракети с огромен обхват и разширената военните сили ще усилят бюджета за защита като дял от брутния вътрешен артикул от 2 % на 2,4 % до 2034 година, сподели държавното управление.

Австралия се ангажира да преразгледа отбранителната си тактика през 2023 година, базирайки се на военното струпване на Китай и повишаването на напрежението сред Съединени американски щати и Китай в Индо-Тихия океан.

Новото цифрите съставляват най-големия защитителен ангажимент на страната от десетилетия, сподели Ричард Марлс, министър на защитата. „ Сега имаме една задача: да трансформираме нашите бъдещи качества, тъй че А...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР