Австралия ще се включи в международна коалиция, която ще защитава

...
Австралия ще се включи в международна коалиция, която ще защитава
Коментари Харесай

Австралия изпраща патрули в Ормузкия проток

Австралия ще се включи в интернационална коалиция, която ще пази петролните танкери от вероятни набези в Ормузкия пролив, оповестява " Спутник ", цитирайки австралийския министър председател Скот Морисън.
" Правителството реши, че работата с нашите интернационалните сътрудници по отношение на задача за интернационална морска сигурност в Средния Изток отговоря на националните ползи на Австралия ", съобщи Морисън в Народното събрание.
Премиерът посочи, че приносът на Канбера ще е " непретенциозен " и " с лимитирана дълготрайност ".
Той подсети, че към 15% от суровия нефт и сред 25%-30% от рафинирания, който внася Австралия, минава през Ормузкия пролив, тъй че би трябвало да се отговори на " евентуална опасност за националната стопанска система ".
Австралия ще изпрати в Средния Изток 200 свои чиновници. От тях 177 ще бъдат на борда на фрегата, която ще остане в зоната 6 месеца от началото на 2020 година, а останалите ще патрулират със аероплан " Посейдон П-8А " в продължение на месец до края на 2019 година
Съединени американски щати се пробва да сътвори интернационална коалиция, която да патрулира в Ормузкия пролив, свързващ Персийския и Оманския залив.
От своя страна Франция, Англия и Германия обмислят европейска самодейност за гарантиране на морската сигурност в района.
Вашингтон към този момент предложения Обединеното кралство, Франция, Германия, Норвегия, Япония, Южна Корея Австралия и други страни да се причислят към самодейността, ориентирана към обезпечаване на свободно мореплаване.
Разговорите за взаимна задача се ускориха, откакто Иран задържа в Ормузкия пролив английския танкер " Стена Имперо " в отговор на задържането на иранския танкер " Грейс 1 " при започване на юли в Гибралтар.
Иранското държавно управление прикани за свободно мореплаване в Ормузкия пролив и предизвести, че допустима американска коалиция единствено би навредила на сигурността в района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР