Австралия ще произвежда ракети за Съединените щати, потвърди днес австралийският

...
Австралия ще произвежда ракети за Съединените щати, потвърди днес австралийският
Коментари Харесай

Австралия ще произвежда ракети за САЩ

Австралия ще създава ракети за Съединените щати, удостовери през днешния ден австралийският министър на защитата Ричард Марлс, оповестява Агенция Франс Прес. Това ще стане, като Вашингтон помогне на Канбера да стартира лично произвеждане. " Надяваме се производството на ракети да стартира в Австралия до две години, като част от групова промишлена база сред нашите две страни ", съобщи Марлс пред кореспонденти след края на годишните двустранни съвещания със Съединени американски щати на министерско ниво.

Австралия е подготвена да създава ракети за американските въоръжени сили в границите на взаимен проект сред двете страни, които са близки съдружници, писа по-рано в. " Сидни морнинг хералд ".

Австралийският ежедневник заяви, че проектът ще бъде показан на срещата на министрите на външните работи и на защитата на Съединените щати и Австралия. Предвижда се Австралия да стартира до две години лично произвеждане на ракети, съобщи " Сидни морнинг хералд ".

Австралийският министър на защитата по-късно удостовери тази медийна информация. Американският му сътрудник Лойд Остин посочи на същата конференция, че става въпрос за реактивни системи за залпов огън за изстрелване на управляеми ракети, съобщи Ройтерс. Планирано е тяхното произвеждане да стартира до 2025 година, добави Остин.

Въпроси като напредъка по договорка за продажба на нуклеарни подводници от Съединени американски щати на Австралия, районната сигурност и чистата сила бяха в центъра на тазгодишния разговор сред двете страни съдружници.

Съединените щати бяха показани на срещата в източния австралийски град Бризбън, щата Куинсланд, от държавния секретар Антъни Блинкън и министъра на защитата Лойд Остин. От страна на Австралия участваха министърът на защитата Ричард Марлс и колежката му на външните работи Пени Уонг.

Междувременно Австралия спря огромни военни учения със Съединените щати след злополуката на австралийски боен хеликоптер, съобщи Франс прес. Вертолетът " Тайпан " (MRH-90) се разрушил през вчерашния ден край остров Хамилтън в североизточния австралийски щат Куинсланд. Четиримата членове на екипажа са в неопределеност, заяви министърът на защитата Ричард Марлс.

Съединените щати и Австралия, които са близки съдружници в Индо-тихоокеанския район, организираха ученията " Сабя амулет " дружно с още 11 страни, отбелязва Ройтерс. Предвидено бе австралийският министър на защитата и американският му сътрудник Лойд Остин да отидат да следят маневрите в северната част на Куинсланд след края на днешните си разговори в районната столица Бризбън.

Общо 30 хиляди военни от двете страни, както и от съдружници като Япония, Южна Корея, Франция и Германия, участваха в спрените учения. За момента не е ясно дали маневрите, които по стратегия завършват на 4 август, ще бъдат обновени, показва Агенция Франс Прес.

Преди случая австралийските въоръжени сили оповестиха, че възнамеряват да заменят своите остаряващи европейски хеликоптери " Тайпан " с " Блек хоук " американско произвеждане.

Австралия като цяло се превъоръжава, по-конкретно със системи с огромен обхват, с цел да може да се отбранява против евентуални съперници като Китай, отбелязва Агенция Франс Прес.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР