Австралия ще почете паметта на кралица Елизабет II на 22

...
Австралия ще почете паметта на кралица Елизабет II на 22
Коментари Харесай

На 22 септември в Австралия е обявен за ден на траур в памет на кралица Елизабет II

Австралия ще уважи паметта на кралица Елизабет II на 22 септември с народен ден на печал, разгласи през днешния ден австралийският министър председател Антъни Албанезе, съобщи Ройтерс.

Той сподели, че в четвъртък ще отпътува за Лондон дружно с генерал-губернатора Дейвид Хърли, с цел да участват на погребението на 19 септември, след което ще се завърне в Австралия на 21 септември. " Националният ден на печал и възпоменателната работа са планувани за идващия ден ", сподели министър председателят по австралийския тв канал Ей Би Си. По думите му 22 септември ще бъде неработен ден, " с цел да може хората да отдадат респект към починалата кралица Елизабет ".

Хърли, който е представител на английския монарх в Австралия, ще разгласи през днешния ден крал Чарлз III за държавен глава на Австралийския съюз по време на публична гала в Народното събрание в Канбера.

Албанезе сподели още, че предложил на представители на 10 тихоокеански островни страни и на Нова Зеландия да летят дружно с него за Лондон за погребението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР