Австралия ще отдели 110 млн. австралийски долара (67,40 млн. щ.

...
Австралия ще отдели 110 млн. австралийски долара (67,40 млн. щ.
Коментари Харесай

Австралия заделя 110 млн. долара за товарни полети за износ на селскостопански стоки

Австралия ще отдели 110 млн. австралийски $ (67,40 млн. щ. долара) за товарни полети за експорт на селскостопански артикули, откакто авиосекторът бе тежко обиден от пандемията от ковид. Финансирането ще бъде част от първия пакет стимулиращи ограничения на Австралия, признат в отговор на коронавирусната зараза, който планува и 1 милиарда австралийски $ за районни общности, потърпевши от здравната рецесия, осведомят Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Близо 90% от товарите, които Австралия транспортира по въздух, нормално се правят от пътнически самолети. Предвид обаче това, че доста страни затвориха границите си в опит да попречат на разпространяването на ковид, австралийските експортьори не могат да транспортират продуктите си. За да даде подтик на продажбите, Канбера има намерение да субсидира полети до Китай, Япония, Хонконг, Сингапур и Обединените арабски емирства. Това са пазари, които нормално заплащат високи цени за австралийски артикули като говеждо месо от породата Вагу, омари и череши.

" Като изпращаме самолети, цялостни с австралийски артикули, поддържаме нашите фермери и риболовци, които бяха тежко наранени от рецесията ", уточни австралийският министър на превоза Саймън Бирмингам в изказване.

Земеделието е измежду най-големите експортни браншове на австралийската стопанска система с износна продукция за над 35 милиарда австралийски $ годишно. Според представители на сектора държавното финансиране ще бъде жизненоважно за оцеляването на бранша. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР