Австралия ще осигури 3 млн. австралийски долара (2 млн. щатски

...
Австралия ще осигури 3 млн. австралийски долара (2 млн. щатски
Коментари Харесай

Австралия ще финансира проучвания за медицинската употреба на канабис

Австралия ще обезпечи 3 млн. австралийски $ (2 млн. щатски долара) за изследвания за потреблението на канабис от онкоболни пациенти, разгласи локалното здравно министерство. Търсенето на медицински канабис в страната бързо нараства, откакто използването му беше позволена, предава " Ройтерс ".

Използването на марихуана с медицински цели е разрешено на съвсем цялата територия на Австралия. Тези артикули се купуват единствено с рецепта, а за развъждането на медицински канабис се изисква лиценз.

В момента към 11 000 пациенти в Австралия могат да употребяват такива артикули. Повечето утвърждения са издадени през тази година. Според здравното министерство на страната обаче клиничните проучвания върху медицинския канабис са малко и за това е нужно да се обезпечат средства за още такива.

Официалните данни на държавното управление демонстрират, че сега 78 компании имат лиценз за развъждане на медицински канабис. През март 2017 година такова позволение е имала единствено една компания.

Един от главните покровители за потреблението на медицински канабис от онкоболни пациенти е известната актриса и певица Оливия Нютън-Джон. Тя се ангажира с идеята, откакто беше диагностицирана с рак. Кампанията ѝ за популяризирането на тези артикули, се поддържа от австралийското държавно управление, само че то няма желание да позволи използването на марихуана от без рецепта и от здрави хора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР