Австралия се присъедини към международната мисия по спасяването на ранен

...
Австралия се присъедини към международната мисия по спасяването на ранен
Коментари Харесай

Спасителна акция в Индийския океан

Австралия се причисли към интернационалната задача по спасяването на ранен индийски мореплавател, откакто яхтата му се повреди в Индийския океан по време на околосветската конкуренция „ Златен глобус”, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
Мачтата на яхтата „ Турия”, ръководена от Абхилаш Томи, се пречупила на две по време на мощна стихия в петък. 39-годишният мъж пък получил сериозна контузия на гърба и безусловно не можел да стане от койката в каютата си. Яхтата сега се носи напразно във водата на към 3700 километра западно от крайбрежията на Австралия.
Плавателният съд е локализиран от два бойни самолета на австралийските и индийските Военновъздушни сили, които са прелетели над него в неделя рано сутринта. Сега на помощ е изпратена фрегатата „ Балард” на австралийския флот, която отплава от пристанището в Пърт в събота вечерта. Тя се чака да доближи до потърпевшия мореплавател в понеделник заран.
„ Златен глобус” е изключително тежка морска конкуренция, по време на която яхти, ръководени единствено от скипери би трябвало да изминат разстояние от 30 000 благи, като самите плавателни съдове не са снабдени с съвременни технологии, както по време на първото съревнование преди 50 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР