Австралия регистрира през изминалото денонощие рекорден брой новозаразени с коронавируса

...
Австралия регистрира през изминалото денонощие рекорден брой новозаразени с коронавируса
Коментари Харесай

Австралия с COVID-19 рекорд за 2021-а, докато 15 млн. души са в строг локдаун от 6 седмици

Австралия записва през миналото денонощие рекорден брой новозаразени с ковид през тази година , като най-населените щати на страната - Нов Южен Уелс, Виктория и Куинсланд, записаха общо 361 инфектирани със мощно заразния вид " Делта " на ковид, осведоми " Ройтерс ".

С към 15 млн. души население в трите щата или 60% от популацията на Австралия, подложени на непоколебим локдаун, страната също по този начин записва петима умряли от/с COVID-19, една от най-високите бройки тази година.
 Австралия пуска армията да постанова карантина в Сидни
Австралия пуска армията да постанова карантина в Сидни

Войници и полиция блокират елементи от столицата поради 239 случая на COVID-19 за 24 часа

Нов Южен Уелс записва най-тежкия си ден по време на пандемията , отчитайки 319 локално новозаразени с ковид, като Сидни и прилежащи районни центрове , обхващащи 200 км брегова линия, са в локдаун към този момент шест седмици .

Има 345 души, признати в болница в Нов Южен Уелс, като 56 са в интензивно лекуване и 23 са на командно дишане.

Властите на Нов Южен Уелс, които не бяха склонни да затварят Сидни, обявиха, че неналичието на съблюдаване на разпоредбите била проблем.
 Властта в Австралия плаши с удължение на локдауна поради
Властта в Австралия плаши с удължение на локдауна поради " безразсъдните " митинги

" Нека бъда явен - няма опция на локдауна в Нов Южен Уелс "

" Това, което се случва сега, е, че някои хора не се преценяват ", посочи здравният министър на щата Брад Хазард и настоя: " П росто останете у дома - това е рецептата. Останете у дома и се ваксинирайте . "

Съседният щат Виктория означи най-високия дневен скок на инфектираните тази година, с 29 новозаразени, до момента в който щатът остава под седемдневен локдаун, натрапен по-рано тази седмица, който е шести за щата от началото на пандемията.

Премиерът на Виктория Дан Андрюс прикани хората да съблюдават разпоредбите, които разрешават на жителите да напущат дома си единствено за нужна работа, извършване на покупки, лекуване, имунизация или два часа тренировки навън.
 Премиерът на Австралия се извини за бавната Коронавирус имунизация
Премиерът на Австралия се извини за бавната Коронавирус имунизация

Страната регистрира най-големия растеж на новозаразени от 16 месеца насам

" Този Делта вид се популяризира толкоз бързо ", сподели Андрюс и акцентира: " Нямаме задоволително имунизирани хора, ще приключим с по-млади хора в болничното заведение, другояче здрави и във форма хора . Системата ни ще бъде опустошена, в случай че не сложим това под надзор . "

Куинсланд записва 13 новозаразени, като всички без един са изолирани, до момента в който са заразни, което носи очаквания, че осемдневният локдаун в елементи от щата ще бъде анулиран, както е планувано, в неделя следобяд.

С малко над 36 000 инфектирани с COVID-19, от които 937 умряли , Австралия избегна огромният брой инфектирани в други развити страни, само че данните за имунизацията ѝ са измежду най-ниските, като единствено 20% от хората на възраст над 16 години са изцяло имунизирани .
 Австралийците, живеещи в чужбина, може и да не съумеят да излязат от Австралия, в случай че се върнат
Австралийците, живеещи в чужбина, може и да не съумеят да излязат от Австралия, в случай че се върнат

Австралия няма да отвори още веднъж граници, до момента в който най-малко 80% от популацията не се имунизира против Covid
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР