Австралия разследва нападение на американски полицаи над двама австралийски телевизионни

...
Австралия разследва нападение на американски полицаи над двама австралийски телевизионни
Коментари Харесай

Разследват нападение на американски полицаи над журналисти от Австралия

Австралия проверява нахлуване на американски служители на реда над двама австралийски телевизионни публицисти пред Белия дом, заяви външният министър, изразявайки съществено безпокойствие от случая, излъчен онлайн от камерите, заяви AFP.

„ Помолихме австралийското посолство във Вашингтон да проверява този случай “, сподели Марис Пейн, представена от БНР. Австралийски публицисти бяха блъскани с щит за битка с безредиците и удряни с палка, до момента в който предаваха митинга по малкия екран. По време на безредиците се стигна до редица набези на хора от медиите.

„ Искам да получа спомагателен съвет по какъв начин да изразим сериозното безпокойствие на Австралия пред виновните локални управляващи във Вашингтон “, сподели министърката, намеквайки за публична тъжба. Телевизионни фрагменти демонстрираха по какъв начин репортерът Амелия Брейс е удряна с палка, а операторът Тим Майърс – с щит и с пестник в лицето, от служители на реда, разчистващи площад „ Лафайет “ във Вашингтон от стачкуващи в понеделник. Журналистите по-късно споделиха, че са били изумени от гумени патрони и сълзотворен газ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР