Австралия разширява санкциите срещу Русия и Беларус, съобщава ТАСС. Днес Австралия

...
Австралия разширява санкциите срещу Русия и Беларус, съобщава ТАСС.
Днес Австралия
Коментари Харесай

Австралия разширява санкциите срещу Русия

Австралия уголемява глобите против Русия и Беларус , оповестява ТАСС.

" Днес Австралия наложи целенасочени наказания на 35 организации в отбранителния, софтуерния и енергийния бранш на Русия, както и на 10 физически лица , кред които съветски министри и високопоставени чиновници, както и на висши военни чиновници в Беларус ", съобщи австралийският външен министър Пени Вонг.

" Този ход беше подхванат при деликатна съгласуваност с нашите интернационалните сътрудници, с цел да окаже оптимално влияние върху тези лица и организации, които играят роля в директната или косвената поддръжка на противозаконното и аморално навлизане на Русия в Украйна ", добави тя.

По нейни думи глобите " са ориентирани към организации и лица с икономическо и стратегическо значение за Русия ".
 Русия привиква посланика на Австралия
Русия привиква посланика на Австралия

Нов скандал сред двете страни

Под удара на новите наказателни ограничения попадат компании, доставящи съвременни технологии, електроника и съоръжение за съветската войска, както и организации, работещи в бранша на нуклеарната енергетика и участващи в добива на арктически запаси.

Освен това наказания са наложени на п ървия вицепремиер на Русия Андрей Белоусов, вицепремиера Дмитрий Чернишенко, омбудсмана по правата на индивида Татяна Москалкова, първия заместник-председател на Съвета на федерацията (горната камара на парламента) на Русия Андрей Турчак, основния изпълнителен шеф на концерна " Калашников " Владимир Лепин и основния изпълнителен шеф на холдинга " Хеликоптери на Русия " Николай Колесов.

От март 2014 година насам Австралия е общо 25 пъти. В черния лист на страната влизат над 1100 съветски жители и повече от 300 организации.

Канбера прекъсна всевъзможни търговски връзки с Русия, замрази активите на лицата в черния лист и забрани на националните си предприятия да вършат бизнес с съветски компании, включени в черния лист.
 Австралия с нови наказания против Русия
Австралия с нови наказания против Русия

Правителството наложи забрани за пътешестване на дъщерите на съветския президент Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР