Австралия отправи днес предупреждение към гражданите си, че има опасност

...
Австралия отправи днес предупреждение към гражданите си, че има опасност
Коментари Харесай

Австралия предупреди гражданите си за опасност от арести без причина в Китай

Австралия насочи през днешния ден предизвестие към жителите си, че има заплаха да бъдат арестувани без основателна причина, в случай че отидат в Китай, съобщи Франс прес. Предупреждението е част от обновените рекомендации на австралийското външно министерство към пътуващи в чужбина австралийци. Министерството коментира, че има случаи, в които китайските управляващи са сложили под стража чужденци за хипотетично " застрашаване на националната сигурност ". По-рано външното министерство предизвести австралийците да бъдат бдителни по отношение на новия закон за националната сигурност, който Китай наложи на Хонконг, прецизира Българска телеграфна агенция.

От своя страна, също през днешния ден Пекин увери, че " чужденците в Китай няма от какво да се притесняват, стига да съблюдават закона ". Говорителят на китайската дипломация Чжао Лицзян сподели, че се надява Австралия да работи в интерес на развиването на връзките в Китай.
Отношенията сред двете страни се обтегнаха, откакто Канбера изиска без значение следствие на дейностите на Пекин в рецесията с новия ковид. Китай отговори, като посъветва своите жители да не вървят в Австралия с туристическа и просветителна цел. Наложени бяха и търговски наказания във връзка с австралийски артикули.
Миналата година Китай арестува китайски отстъпник, получил австралийско поданство. В началото на тази година му бяха повдигнати обвинявания в шпионаж
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР