Австралия отново е изправена пред недостиг на газ на вътрешния

...
Австралия отново е изправена пред недостиг на газ на вътрешния
Коментари Харесай

Най-големият износител на LNG няма газ за вътрешния пазар

Австралия още веднъж е изправена пред дефицит на газ на вътрешния пазар, поради несъразмерния експорт. Страната е най-големият експортьор на LNG в света.

Австралийската комисия за конкуренцията и потребителите предизвестява, че държавното управление би трябвало да наложи ограничавания върху износа на LNG, с цел да обезпечи доставки за локалния пазар, написа money.bg.

Това предизвестие следва решението на Австралийския оператор на енергийния пазар да задейства механизъм за гарантиране на доставките, който беше основан вследствие на дефицит преди няколко години, когато австралийското държавно управление осъзна, че има потребност от метод да подсигурява, че локалният пазар ще бъде добре снабдени с газ макар възходящия експорт на LNG.

Съгласно механизма австралийското държавно управление има право да отклони LNG товари от три офшорни плана в Източна Австралия от външния към вътрешния пазар, с цел да подсигурява доставки.

„ Австралия е и ще е дълготраен и благонадежден снабдител на сила и е основен снабдител на LNG за нашите търговски сътрудници в Северна Азия “, сподели министърът на федералните запаси Мадлин Кинг.

„ Ангажираме се да спомагаме за световната енергийна сигурност и да работим с интернационалните сътрудници за справяне с актуалните световни провокации “, разяснява още министърът.

Според Австралийската комисия за конкуренцията и потребителите, в случай че на производителите на LNG бъде разрешено да продават целия си недоговорен LNG в чужбина, източното крайбрежие на Австралия може да претърпи дефицит от към една десета от плануваното търсене на газ за 2023 година, оповестява Australian Financial Review.

Смята се търсенето на природен газ в страната нараства, поради отхвърли от въглищата и незадоволително бързия напредък на производството на сила от възобновими източници.

„ В актуалната среда на високи интернационалните цени на силата (включително газ и LNG), затруднените пазари на LNG, проблеми с веригата за доставки, геополитическа неустойчивост, инфлация и нестабилно търсене на вътрешно произвеждане на газ, ще поддържаме австралийското държавно управление да се концентрира първо върху енергийната сигурност “, счита Австралийската комисия за конкуренцията и потребителите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР