Австралия остава в капана на адските пожари. Днес там е

...
Австралия остава в капана на адските пожари. Днес там е
Коментари Харесай

Българка в Сидни: Смогът в момента е основният ни проблем

Австралия остава в клопката на адските пожари. Днес там е по-спокойно и температурите паднаха, откакто през последните дни доближиха рекордни стойности. За Българска национална телевизия сънародничката ни в Сидни Адриана Янкова описа какви са паниките на хората.

Смогът е главният проблем за жителите на Сидни. Миналата седмица изключително в крайбрежните квартали температурата стигна до рекордните 44 градуса, а навътре в града и до 49. Пожарите са заобиколили неговите контури и не засягат директно жителите, а градусите се намалиха, само че животът не е по-лек.
Адриана Златинова, Сидни: Днес градът е затрупан със смог и основно през последните няколко месеца с друго лъкатушене на изискванията, основният проблем беше смогът и мирисът на пушек.
Хората с респираторни болести са принудени да носят маски.
Адриана Златинова, Сидни: Хората заобикалят да излизат на открито. Това визира стопански дребния и междинния бизнес. По-малко хора, по-малко туристи по улиците. Сега е сезонът на отпуските, след Коледа - това е еквивалентът на месец август в България. Учениците са във почивка. Но тъкмо заради тази причина децата не могат да излязат на открито, не може да се практикува никакъв спорт.
Защо се стигна до тежката обстановка е тематика на диалози измежду австралийските жители. Пожарите са част от локалната природа, само че те са циклични и в никакъв случай не са били с подобен интензитет.

Пожарите имат и сериозен психически резултат върху хората. Те не престават към този момент няколко месеца, а Австралия е в средата на лятото.

 Дъжд и краткотрайно захлаждане в Австралия Дъжд и краткотрайно захлаждане в Австралия
Дъжд заваля по източното крайбрежие на Австралия, температурите спаднаха и това донесе облекчение в опустошените от пожари региони.
Още по тематиката Бедствието в Австралия
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР