Австралия обвини българското правителство, че манипулативно е предало думите на

...
Австралия обвини българското правителство, че манипулативно е предало думите на
Коментари Харесай

Австралия обвини Данаил Кирилов в лъжа по казуса Полфрийман

Австралия упрекна българското държавно управление, че манипулативно е предало думите на най-високопоставения представител на Канбера на Балканите след срещата му с министъра на правораздаването Данаил Кирилов по проблема "Джок Полфрийман ", оповестява Ей Би Си.

Вчера Данаил Кирилов цитира австралийския дипломат в Атина Джон Филп с думите: "Австралийската страна е наясно, че и сега всичко се развива съгласно българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводството ".

Самият Полфрийман е коментирал пред Ей Би Си, че сходно изявление, в случай че е правилно, би представлявало "голямо изменничество " от страна на Австралия.

Австралийското Министерство на външните работи и търговията публично упрекна България в изкривяване на казаното след срещата сред Кирилов и Филп.

Говорител на ведомството съобщи пред австралийската медия: "Г-н Филп не е употребявал думите, които е представен да споделя. Той изрази избрани опасения, в това число че външен напън може да повлияе на крайния резултат. И което е изключително значимо, споделил е опасенията на Австралия, че законовите учредения за продължаващото задържане на Полфрийман остават неразбираеми и че в сходство с предварителното му освобождение той би трябвало да бъде пуснат и да му бъде разрешено да се завърне в Австралия ".

Според изказването на Канбера Филп е подчертал, че Австралия ще е обезпокоена, в случай че други фактори отвън юридическите повлияят на случая с Полфрийман.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР