Австралия намали годишния прием на имигранти с близо 15% и

...
Австралия намали годишния прием на имигранти с близо 15% и
Коментари Харесай

Австралия оряза годишния прием на мигранти с 15%, затваря големите градове

Австралия понижи годишния банкет на имигранти с близо 15% и забрани на някои новопристигнали да живеят в огромните градове за интервал от три години в опит да се ограничи пренаселването на градовете, осведоми " Ройтерс ".

Премиерът Скот Морисън, който не е в доста добра позиция в социологическите изследвания преди федералните избори през май, се надява да понижи растящото неодобрение измежду гласоподавателите към високите цени на жилищата и пренаселеността в градовете.

Това е на практика проблем, който австралийците желаят да бъде позволен, сподели Морисън пред публицисти в Канбера, откакто разгласи, че ще понижат приема на мигранти на година до 160 000 от 190 000.

Решението е взето няколко дни след нападението в две джамии в Нова Зеландия, при което починаха минимум 50 души . 28-годишният австралиец Брентън Тарант е обвинен за терора.

Проучване на ReachTel от септември демонстрира, че 63% от жителите на Сидни поддържат ограничение на броя на мигрантите в най-големия австралийски град.

Морисън съобщи, че таванът ще включва и места за до 23 000 души , които могат да се реалокират в Австралия съгласно нова виза за квалифицирани фрагменти. Той добави, че мигрантите ще получат документи за непрекъснато престояване, в случай че живеят отвън огромните градове на Австралия три години.

Забраната обгръща Мелбърн, Пърт, Сидни и Златното крайбрежие.

Таванът не визира краткотрайната миграция, такива като студенти с краткотрайна виза. Властите са издали 378 292 студентски визи за година до 30 юни 2018 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР