Австралия иска пълно разследване, след като китайски военен кораб насочи

...
Австралия иска пълно разследване, след като китайски военен кораб насочи
Коментари Харесай

Австралия иска пълно разследване на инцидента с лазер от китайски кораб

Австралия желае цялостно следствие, откакто китайски боен транспортен съд насочи лазер против австралийски военен аероплан . Това разгласи министър председателят Скот Морисън, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че държавното управление му не е получило пояснение от Китай по отношение на случая, станал предишния четвъртък, който Канбера дефинира като " рисково и неразумно деяние ".

В събота Австралийските сили за защита упрекнаха Китай, че е предизвикал, откакто австралийски патрулен аероплан P-8A Poseidon е засякъл лазер, ориентиран към него от транспортен съд на китайските Военноморски сили (PLA-N), северно от Австралия.
 Австралия се скара на Китай поради рисково военно държание
Австралия се скара на Китай поради рисково военно държание

Китайски боен транспортен съд е насочил лазер към австралийски аероплан

Китайски унищожител с ръководени ракети и амфибиен транспортен док са плавали на изток през Арафурско море сред Нова Гвинея и Австралия по време на случая, а по-късно са прекосили Торесовия пролив.

Възможно е хората даже да видят кораба от континента, изясни Морисън и добави, че Австралия упорства за " цялостно следствие на това събитие " по дипломатически и защитителен път.

Той съпостави случая с хипотетична обстановка на австралийска фрегата, насочила лазер към китайски патрулен аероплан в Тайванския пролив, питайки риторично: " Можете ли да си визиите реакцията на Пекин към такова деяние? "

Към момента Пекин не е излязъл с формален коментар за случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР