Австралия гони двама руски дипломати в отговор на нападението в

...
Австралия гони двама руски дипломати в отговор на нападението в
Коментари Харесай

Австралия експулсира двама руски дипломати заради случая Скрипал

Австралия гони двама съветски дипломати в отговор на нападението в Англия с нервнопаралитично вещество, за което Лондон упрекна Москва. Това заяви през днешния ден австралийският министър председател Майкъл Търнбул, съобщи Ройтерс.

Съединени американски щати оповестиха през вчерашния ден, че ще изгонят 60 съветски дипломати, присъединявайки се към наказателните ограничения, взети от европейски държавни управления.

"Заедно с Обединеното кралство и други свои съдружници и сътрудници Австралия подхваща дейности в отговор на неотдавнашното нахлуване с нервнопаралитично вещество в Солсбъри, в Обединеното кралство ", сподели австралийският министър председател и добави, че държавното управление ще изгони двама съветски дипломати, за които е открито, че са чиновници на разузнаването, настоящи под дипломатическо прикритие.

Външният министър на Ирландия Саймън Ковини сподели нощес за националното радио и телевизия, че страната му ще предприеме дейности против Русия поради нападението против някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал. Решението е взето, само че то ще бъде обявено през днешния ден, сподели Ковини и добави, че Ирландия ще показва взаимност с най-близкия си комшия - Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР