Австралия, Еквадор и Казахстан се класираха за финалите на турнира

...
Австралия, Еквадор и Казахстан се класираха за финалите на турнира
Коментари Харесай

Австралия, Еквадор и Казахстан се класираха за финалите на Купа Дейвис

Австралия, Еквадор и Казахстан се класираха за финалите на шампионата за " Купа Дейвис ", които още веднъж ще се проведат през ноември в испанската столица Мадрид.

Тази седмица се играят 12 мача, които ще попълнят листата на участници. Предварително квоти за финалите имат първите 4 от предишното издание - Испания, Канада, Англия и Русия, както и получилите " уайлд кард " Сърбия и Франция.
 Турнирът в Индиън Уелс ще докара до разбърквания в международната класация, Гришо е в отлична позиция
Турнирът в Индиън Уелс ще докара до разбърквания в международната класация, Гришо е в отлична позиция

Много от най-хубавите на процедура нямат точки за отбраняване

В Аделаида Австралия поведе с 2:0 победи против Бразилия през вчерашния ден. Днес на двойки Марсело Демолинер и Фелипе Мелигени върнаха очакванията на южноамериканците с триумф против Джеймс Дъкурт и Джон Пиърс с 5-7, 7-5, 7-6(6). След това Джон Милман постави точка на разногласието, справяйки се с Тиаго Монтейро с 6-7(6), 7-6(3), 7-6(3.).

В Мики, Япония домакините не можаха да се опълчват на Еквадор в отсъствието на звездата си Кей Нишикори. Пред празните трибуни поради епидемията, породена от ковид, Диего Идалго и Гонсало Ескобар се постановиха над Бен МакЛачлан и Ясутака Учияма със 7:6(3), 6:3 и това обезсмисли последните два мача на сингъл. В петък Емилио Гомес победи в два сета Го Соеда, а Роберто Кирос се наложи в три сета над Учияма.

Казахстан също продължава във финали, в които взе участие и през 2019 година. Азитаците се постановиха над Нидерландия с 3:1 победи. Интересно е, че двата отбора бяха в една група и на финалите през ноември в Мадрид. Сле тъждество в първия ден, през днешния ден Андрей Голубьов и Александър Недовесов победиха Робин Хаасе и Ян-Юлиен Ройер с 6:3, 6:3, а по-късно Александър Бублик се оправи с Робин Хаасе и на сингъл със 7:6(4), 6:1.

В другите по-интересни мачове от Световната група Италия води с 2:0 Южна Корея, Съединени американски щати имаше преднина от 2:0 против Узбекистан, Чехия завоюва първите си два дуела против Словакия, а Чили и Швеция играят при тъждество 1:1.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР