Австралия е сключила сделка за осигуряване на ваксина срещу COVID-19

...
Австралия е сключила сделка за осигуряване на ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

Австралия подписа сделка за ваксини срещу COVID-19 за цялото население

Австралия е сключила договорка за обезпечаване на ваксина против COVID-19 с AstraZeneca, с което се причисли към разрастващия се лист от страни, заложили на лекарството на английската фармацевтична компания, опасявайки се от вероятен световен дефицит.

Премиерът Скот Морисън разгласи, че страната си е осигурила произвеждане и разпространяване на задоволително дози за цялото население. „ С тази договорка осигуряваме ранен достъп за всеки австралиец “, съобщи той в изказване, представено от „ Ройтерс “. „ Ако имунизацията се потвърди като сполучлива, непосредствено ще произведем и доставим ваксини под лична пара и ще я създадем безвъзмездна за 25 млн. австралийци “, добави още той и даде обещание да обезпечи ранен достъп до лекарство на някои тихоокеански страни. В допълнение 17.9 млн. $ ще бъдат заделени за пазаруване на над 100 млн. игли и спринцовки от американската компания Becton Dickinson.

Екипът на AstraZeneca е един от най-напредналите в откриването на формула против новия ковид, от който близо 22 млн. души по света са инфектирани, като над 770 хиляди от тях починаха. Въпреки че към този момент имунизацията наподобява обещаваща, Морисън предизвести, че това не е поръчител за успеваемостта ѝ в предварителната защита на COVID-19.

През миналия месец Австралия означи забележителен скок на инфектираните, достигайки до близо 24 хиляди случая. Починалите са 438.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР