Австралия е широко известна със своите ужасни истории за ухапвания

...
Австралия е широко известна със своите ужасни истории за ухапвания
Коментари Харесай

Кои животни причиняват най-много смъртни случаи в Австралия

Австралия е необятно известна със своите ужасни истории за ухапвания от змии и тарантули, които надали не дебнат във всяка тоалетна.

Както отбелязва ABC Science неотдавна обаче, животните, от които да се опасяваме най-вече, в действителност не са най-смъртоносните.

 Кажи ми кенгуру, с цел да ти опиша за Австралия
Кажи ми кенгуру, с цел да ти опиша за Австралия

Днес Австралия празнува своя народен празник

Оказва се, че конете и кравите убиват най-вече хора всяка година в Австралия. И това не е никаква смешка. Тези животни са виновни за гибелта на 77 души сред 2008 година и 2017 година - повече, в сравнение с всяко друго животно.

 Снимка 394419

Други бозайници, като кенгурутата да вземем за пример, се подреждат на второ място, причинявайки 60 смъртни случая през последните девет години.

Стършелите, пчелите и осите са виновни за гибелта на 27 души сред 2008 година и 2017 година И въпреки, че нормално е нужен цялостен рой от инсекти, с цел да се убие възрастен, когато човек е алергичен, от време на време и едно насекомо стига.

 Снимка 316681

Малко след тях са акулите и другите морски жители с 26 индивида за същия интервал. Въпреки че офанзивите на акули постоянно притеглят вниманието на пресата, броят на смъртните случаи, за които са били виновни през последните години, в действителност не е толкоз висок, колкото чакаме.

Змиите и гущери са виновни за 23 случая . След тях идват кучетата с 22 жертви и крокодили със 17 .

Оказва, че през последните девет години има единствено осем документирани смъртни случая от нетоксични ухапвания от инсекти , като паяците даже не са в класирането .

 Снимка 362459

Всъщност, съгласно австралийския музей, от 1979 година в Австралия не са регистрирани смъртни случаи, свързани с паяк .

Оказва се, че макар че Австралия е дом на огромно многообразие от " рискови " диви животни, по-вероятно е да намерим гибелта си в резултат на акцидент с домашно такова.

 Monkey Mia - плажът на делфините в Австралия
Кой е плажът на делфините

Едно чудно местенце в Австралия
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР