Австралия е финализирала сделка на стойност 50 милиарда долара (36,15

...
Австралия е финализирала сделка на стойност 50 милиарда долара (36,15
Коментари Харесай

Франция доставя на Австралия 12 подводници

Австралия е финализирала договорка на стойност 50 милиарда $ (36,15 милиарда щатски долара) с Франция за създаване на флот от 12 стандартни подводници, заяви през днешния ден австралийският министър на защитата Кристофър Пайн, представен от ДПА.

Въпреки предходните известия, че договарянията към големия план са се натъкнали на проблеми, Пайн сподели, че всички основни аспекти на съглашението за стратегическо партньорство са завършени.

То ще бъде подписано при започване на 2019 година, а първата от 12-те подводници ще бъде изпратена на австралийския военноморски флот след 2030 година

Според командващия флота Майкъл Нунън новата ескадра от създадени от Франция неядрени подводници от клас "Шортфин Баракуда " ще подсигурява на Австралия "регионално предимство ".

Те "ще удовлетворят потребностите на австралийските Военноморски сили и ще оказват помощ за отбраната на нашата сигурност и разцвет през идните десетилетия ", уточни адмиралът.

По-рано тази седмица група военноморски офицери от запаса обявиха, че френските подводници са прекомерно скъпи и комплицирани и би трябвало да бъдат разисквани по-евтини други възможности. Френската оферта бе предпочетена пред две други - от Германия и Япония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР