Австралия достигна ниво от 80 процента напълно ваксинирани срещу ковид,

...
Австралия достигна ниво от 80 процента напълно ваксинирани срещу ковид,
Коментари Харесай

Австралия достигна ниво от 80 процента напълно ваксинирани

Австралия доближи равнище от 80 % изцяло имунизирани против коронавирус, съобщи Ройтерс.

Австралийският министър председател Скот Морисън съобщи, че това е превъзходно достижение и че страната му решително върви към това да е една от най-ваксинираните против коронавирус в света.

Австралия, която в миналото беше последовател на концепцията за цялостно изгубване на коронавирус, в този момент се научи да живее с вируса и заложи на всеобща имунизация.

" Още едно превъзходно достижение, Австралия ", съобщи Морисън във Facebook.

Макар федералните управляващи да споделят, че имунизацията е по избор, на щатско и локално равнище управляващите в Австралия вкараха наложителна имунизация против коронавирус за разнообразни чиновници. Неваксинираните нямат достъп до доста действия, като да вземем за пример вървене на ресторант или на концерти.

В понеделник Австралия разхлаби ограниченията за влизане на задгранични гости за първи път от началото на коронавирусната пандемия, само че единствено за имунизирани хора от страни с висок % на имунизирани.

Въпреки високите равнища на ваксинираност в Австралия, в другите райони на страната обстановката е друга. Например, в най-населения щат Нов Южен Уелс са имунизирани близо 90 % от хората, които могат да се имунизират. В столицата Канбера процентът е 95.

В Северната територия, която е по-слабо обитаема, процентът е 65, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР