Австралиецът, осъден за убийство у нас и пуснат предсрочно от

...
Австралиецът, осъден за убийство у нас и пуснат предсрочно от
Коментари Харесай

Джок Полфрийман напусна центъра в Бусманци

Австралиецът, наказан за ликвидиране у нас и пуснат предварително от пандиза - Джок Полфрийман, беше освободен от центъра за краткотрайно настаняване в Бусманци и ще бъде настанен на външен адрес.


Играта на нерви сред българските институции и Джок Полфрийман продължи безусловно през целия ден. Австралиецът беше освободен от Бусманци към 19:30 ч. Той беше съпроводен от своя юрист.

Какво желаете да кажете на околните на убитото момче?

Джок Полфрийман: В момента не желая да приказвам за тази тематика, тъй като доста дъблока и друга тематика и мисля, че това не е място да приказвам. Отговарял съм доста на тези въпроси за 26 дни.
Имате ли желание да изплатите кръвнината?
Джок Полфрийман: Разбира се.
Къде отивате в този момент?
Джок Полфрийман: Не знам, при другари. Не знам кои са или къде ще отида. Искам да не преставам да работя в качеството си като ръководител на българското политическо съдружие сдружение, да открия офис в София, за мога да оказвам помощ на фамилии и близки на пандизчии в цялата страна. Сега хора питат за какво съм лежал 12 години, за какво останалите 12 индивида от групата, за което съм съден за опит за ликвидиране, за какво те не са били задържани и те не са съдени и в пандиза дружно с мене. Държавата излъга народа, че повода, че съм бил в пандиза в Бусманци е, тъй като не съм имал паспорт. Аз имам паспорт от първия ден, че съм излизал от пандиза и никой от миграция не ме е питал. Това беше малко необичайно, че може би половин час - час преди да бъда освободен или преди да бъда известен, че ще бъда освободен пристигна полиция и са претърсили килията и са взели от мен австралийския паспорт. Някакъв шеф, не знам кой, ми сподели, че нямам право на паспорт, както нямам право да напущам страната. Доколкото знам няма такава възбрана да напущам страната. Въпреки това няма да пробвам да напущам страната до момента в който от " Миграция " мви кажат, че може. Малко неуместно е обяснението, че са ми взели паспорта, с цел да ме стопират да напущам странатаНиколай Николов - шеф на Дирекция " Миграция ": Паспортът е при нас, в закона за чужденците е записано в член 31, че документите на чужденец могат да бъдат краткотрайно отнети от служите на дирекция " Миграция ", когато има издадена заповед за експулсиране и връщане.Ще се легитимира с копие от заповедта с която разполага, с документите, на него са му връчени всички преписи от заповеди, протоколи и така нататък С неговата орис са и значително други непознати жители, които също нямат документи. Той остава в България и е спряно осъществяването на заповедта за експулсиране, до момента в който не е анулирана възбраната за овакантяване на страната.
Тоест даже Върховен касационен съд да не възобнови делото и този човек да е с дефинитивно определение освободен от пандиза, вие ще чакате някаква административна процедура, това ли казвате?
Не ще изчакаме решението на правосъдната инстанция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР