Австралиецът Мат Престън е виден кулинарен съдия, критик и оценител

...
Австралиецът Мат Престън е виден кулинарен съдия, критик и оценител
Коментари Харесай

Световни тенденции в кулинарията и ресторантьорството за 2016 г.

Австралиецът Мат Престън е изтъкнат кулинарен арбитър, критик и оценител на заведения за хранене. Пред The Daily Telegraph, Австралия той показва вижданията си за международните трендове в храненето за 2016 година Обзорът му е на основата на многото пътувания и обгръща освен готвенето и менюто, а световни разбирания за културата на хранене в непрекъснато развиващия се и динамичен свят.

Готвенето на открит огън

Ако през 2015 година наклонността е била в мариноването и, през 2016 водещата наклонност е в готвенето на открит огън пред очите на клиентите. Не единствено за заведенията за хранене вид bar&grill, само че в реномирани заведения за хранене ще има дребни огнища, на които ще се подготвя храната и тя ще бъде сервирана незабавно. Храната на скара няма да изисква доста топлинна обработка, а акцентът ще е върху зеленчуците, не върху месото.

Зелени заведения за хранене

Еко трендовете ще обгръщат още по-силно ресторантьорството. Готвенето на огън ще пести електричество, а даже ще се внедряват нововъведения с готвене от слънчева сила. Добрите заведения за хранене ще се пробват да се оправят с отпадъците и да употребяват годната за консумация храна, която клиентите не желаят.


Първият ресторант в Чили, който разчита на слънчева сила за готвене - The Villaseca Solar Restaurant

Едно нещо, само че както би трябвало

Много от класните заведения за хранене ще лимитират менютата си до няколко съществени специалитета, само че ще се стараят да ги създадат съвършени. Така заведенията за хранене и техните именити шефове ще станат още по-разпознаваеми и ще притеглят по-точна за менюто си клиентела.

Обратно към корените

Тенденция за 2016 година е заведенията за хранене да затварят веригата на суровините. Да вършат свои специалитети с месо – пушено, салами и така нататък, лични сирена. Колкото е допустимо по-голяма характерност да предадат на имиджа си. Това ще развива и т.нар стабилно готвене.

Централна и Южна Америка на фокус

Подправки, плодове и зеленчуци, треви и семена – Латинска Америка е на фокус през 2016 година Екзотиката няма да покрива единствено продуктите, само че и техниката на подготвяне, която е обичайната и културно обоснована.

Зеленолистните и са желани.

Всякакви кълнове, треви и зелении ще са на мода. Освен че са потребни за здравето и се интегрират във всевъзможни предписания от салати до десерти, зеленолистните ще бъдат обект и на персонално развъждане, тъй като могат съвсем целогодишно да се гледат при непретенциозни условия. Хит са и.

Малко разкош – хайверът

Мат Престън е впечатлен от разнообразието на предписания, в които взе участие хайверът. Доколко е „ зелена ” тази наклонност, не се знае, само че тя ще се резервира и през 2016 година Хайверът може да е в сосове, свеж или пушен, само че ще бъде в светлините на прожекторите в по-добрите заведения за хранене.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР